Over mij

Mijn naam is Renske Rexwinkel (1988) en ben woonachtig in Borculo en werk als pedagogisch medewerker op een naschoolse opvang in Doetinchem. Tijdens de PABO kwam ik erachter dat mijn interesses meer lagen bij kinderen die extra ondersteuning nodig hadden op welk gebied dan ook. Daarom ben ik daarna de opleiding Pedagogiek gaan volgen en heb deze in 2012 succesvol afgerond.

Sinds 2013 ben ik begonnen met Pedagogisch Praktijk ABC. Ik vind dat alle kinderen en jongeren het recht hebben zich te ontwikkelen en te ontdekken welke talenten zijn allemaal bezitten. Het coachen van kinderen en jongeren geeft mij energie. Door kinderen en jongeren te coachen worden zij zelfverzekerder en durven zij meer. Ik vind het fijn dat ik mijn steentje daaraan kan bijdragen.

Naast Pedagoog ben ik sinds mei 2015 ook gecertificeerd Kernvisiecoach. Als Kernvisiecoach begeleid ik kinderen met leerproblemen.

Het coachen van kinderen en jongeren doe ik in Borculo, Lichtenvoorde en omgeving. Ik heb ervoor gekozen om de begeleidingsmomenten ambulant uit te voeren. Wat betekent dat ik bij de kinderen en jongeren thuis kom. Dit werkt heel prettig omdat de kinderen en jongeren in hun eigen veilige omgeving zijn.

Gevolgde opleidingen/trainingen/cursussen/workshops:
Spoedcursus Theekransjes bij Fiederelske, Kernvisie methode bij Bouman Coaching, Teken je Gesprek bij Adinda de Vreede, Talentgedreven werken met kinderen bij GrootsKlein, Pedagogiek aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Oplossingsgericht werken aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen, PABO aan Iselinge Hogeschool.